Ο Τζιέρας Χρήστος γεννήθηκε το 1970 στην Κρανέα Ελασσόνας. Μπήκε στο χώρο της γαστρονομίας πριν από 30 χρόνια, σπουδάζοντας στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου.  

Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε με πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Inter-continental Αθήνας και Λονδίνου, εστιατόριο Πιλπούλ, Graigendarroch Σκωτίας, εστιατόριο Cosmos και ήταν ένας από τους καλεσμένους του Καρόλου πρίγκιπα της Αγγλίας για την προώθηση του βρετανικού κρέατος.

 

Το 1994 πήρε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Chef, εκπροσωπώντας το Inter-continental

 

Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια γαστρονομίας, οινολογίας και σχολές μαγειρικής στο Μιλάνο, στη Βενετία, στην Πάρμα, στην Αγγλία, στην Μπανγκόγκ, στη Γερμανία, στην Κωνσταντινούπολη και στη Νέα Υόρκη λαμβάνοντας έτσι γνώση πολλών διαφορετικών ειδών μαγειρικής κουλτούρας.

 

Επιμελήθηκε το μενού πολλών επιτυχημένων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα όπως Café Chocolat, Belle-hellen restaurant, Crystal, Dorsia, Semeli, Paspartou, Amandi και Baron.

 

Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πολλές από τις συνταγές του στην τηλεόραση όπως «Ιστορίες καθημερινής γεύσης» στον Αντένα, στο « Chef on air» στο Σκάι , στο « Magazino life » στο Extra 3, κ.τ.λ.π. και συνεργάζεται με διάφορα site όπως το « Cookbox», το « Govastileto» και το «Wish magazine».

 

 

Αυτό που τον χαρακτηρίζει και η ταυτότητα που έχει σαν Chef είναι η multi–cultural (πολυεθνική) διαδρομή του, μέσα από διαφορετικούς πολιτισμούς, κουζίνες, γεύσεις και αρώματα από την εξωτική Ταϊλάνδη, το γύρο της Ευρώπης, την Αμερική, την Τουρκία και καταλήγοντας στην ουσιαστική και αξεπέραστη αγάπη του, την ελληνική κουζίνα.

Ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί με το ταλέντο της διοίκησης και διαχείρισης των συνεργατών του σε κάθε πρόκληση που επιμελείται , δίνουν διαχρονικά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Αυτό λοιπόν που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι ένας καταξιωμένος chef με άριστες ικανότητες στο management.

 

Ήταν για 14 χρόνια Executive Chef του ομίλου Μπολέτση-Παναγόπουλου στις επιχειρήσεις:

  • Βelle amie (βραβευμένο με το χρυσό βραβείο γεύσεως),
  • Verde,
  • Pizotecca Νέας Σμύρνης και Πειραιά,
  • Μontanema

Από τον Ιούνιο 2018 έως σήμερα επιμελείται τα μενού των εστιατορίων:

 • Abakos,
 • Lola's,
 • Casca,
 • Emileon,
 • Stoffa και
 • είναι Executive Chef του Branco στην Μύκονο 

Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά και τα χόμπι του είναι τένις, crossfit, μποξ, πολεμικές τέχνες, wind surf, δημιουργική γραφή, μελέτη διαφόρων φιλοσοφικών θεωριών, ρευμάτων και πολιτισμών.

Download my CV (eng)